Ada

Waarom schilder ik.

Exposities, kunstmarkten en galeries hebben mij altijd aangetrokken, ik heb me vaak afgevraagd of ik zoiets ook zou kunnen.

Uiteindelijk ben ik het op latere leeftijd gaanproberen en begonnen met aquarel, bij Tura Serra.

Al snel kwam ik er achter dat ik de tekentechniek miste en zodoende heb ik de aquarellessen ingeruild voor tekenen bij Gert Westerink. Daar kwam ik ook in aanraking met acryl en dat vond ik erg leuk!

Vervolgens heb ik me bij Ed Boelaarts verder ontwikkeld, meerendeels in acryl. Bij Marion Lovendaal leerde ik de olie-techniek. Bij Ria Wiendels leer ik losser en meer geabstraheerd te werken.

Momenteel heb ik schilderles van Marion Lovendaal (olie) en Ria Wiendels (abstract). Samen met Sjaan, Jeannet en Ans experimenteer ik met marmermeel, inkt en pigment.

In workshops heb ik het schilderen met paletmes van Pieternel Elsen, het werken met structuren zoals PowerTex, Stone-Art en marmermeel met pigmenten van Linda ten Dam en materie-schilderen met tegellijm en acryl van Inge van Boven leren kennen. Ook deze technieken spreken mij aan.

Schilderen is voor mij een heerlijke bezigheid waar ik me zelf helemaal in kan vinden, het geeft mij rust!!

Schilderen is als het leven
Het begint als een leeg doek
Al zitten er wat weeffoutjes in
Je start, valt af en toe, zet door
Welke kleuren, vormen
Licht tegen donker geeft diepte
Donker tegen licht laat stralen
Afstand nemen, helder zien
Durven, doen en laten
Accepteren, leren
Grenzen verkennen, overheen gaan
en ademhalen…
Blij zijn, groeien,
kleuren van emotie 
mengen
Doorzetten, overwinnen
Trots zijn

Welkom op mijn website, kijk rustig rond en ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Warme groet, Ada.

Nieuws

Expositie SKB Winterswijk 2020

Expositie SKB Winterswijk van 7 november 2020 tot 9 januari 2021. Samen met Erna van den Heuvel en Marion Lovendaal exposeer ik in de Centrale gang van het ziekenhuis.

Inspiratie

Inspiratie komt uit vele hoeken, soms vanuit jezelf, vaak ook doordat anderen jou zaken tonen, kennis overdragen in workshops…. Hieronder een selectie van mijn vele inspiratiebronnen.

Contact

Ik ben altijd benieuwd wat je van mijn werken vindt. Als je reageert en je gegevens achterlaat, neem ik contact met je op.